52 boeken   |   21 september 2014   |

Een stok achter de deur

Het is wonderlijk dat ik in mijn vrije tijd weinig liever doe dan lezen, maar dat ik op een gegeven moment toch meer tv keek dan las. Tijd voor een stok achter de deur. Ik nam me vorig jaar voor geen tv meer te kijken, met uitzondering van dvd’s, en elk jaar minstens 52 boeken te lezen. Dat lukt en ik vind het heerlijk! Ik lees alles wat los en vast zit, van klassieke literatuur tot kinderboeken en fantasy. Fictie en non-fictie. Toch wonderlijk dat ik zelfs een stok achter de deur nodig heb voor iets waar ik zo blij van word.

Een tijd lang schreef ik recensies, voor Recensieweb en Athenaeum. Dat was ook een goede stok achter de deur. Maar ik worstelde met die rol. Vooral als ik een recensie moest schrijven over een boek waar ik niet enthousiast over was. Wie ben ik om een werk te bekritiseren waar iemand zijn ziel en zaligheid in heeft gelegd? Als ik echter een boek lees waar ik enthousiast over ben, wil ik dat het liefst met de hele wereld delen. In 52 boeken daarom binnenkort aandacht voor de goede boeken en de echte juweeltjes die ik nu regelmatig tegenkom, dankzij de stok die ik zelf achter mijn deur zette. Zet jij ook stokken achter je eigen deur? Laat het me weten in de reacties.

Of heb je een goede leestip? Deel hem met ons.

Lezen. Foto: Donkigotte1 reactie

Responses

  1. Donkigotte says:

    januari 3rd, 2015 at 17:32 (#)

    […] Nummer 52 van 2014 (ja, het is me weer gelukt!) was het boek ‘Dat kan mijn kleine zusje ook – Waarom moderne kunst kunst is‘, geschreven door de uiterst creatieve Will Gompertz. Een aanrader voor iedereen die wel eens voor een kunstwerk heeft gestaan en zich afvroeg waarom dát nou kunst was. Gompertz laat zien wat de gedachte achter bekende kunstwerken was en waarom het zeer onwaarschijnlijk is dat je kleine zusje dat kunstwerk ook had kunnen maken. Hij vertelt verhalen over kunstenaars, alsof hij zelf met ze in het café gezeten heeft, waardoor het boek leest als een trein. En dankzij zijn uiteenzettingen ga je met hernieuwde interesse nadenken over wat kunst nu eigenlijk is. […]

Reageer ook