Fotograferen   |   29 april 2015   |

Analoog

Terug naar het analoge tijdperk. Een doos fotograferen met een technische camera. Je kent vast die plaatjes wel van mannen met lange baarden, die achter een grote camera onder een zwarte doek verdwenen alvorens ze een foto maakten, door op een knopje aan een draadje te drukken. Ja, zo’n soort camera dus. Ze hebben ze echt nog op de Fotoacademie en we moeten er diverse opdrachten mee maken. Ik was verrast over mijn eigen enthousiasme, terwijl ik met het apparaat in de weer was (na de negatieven in een pikdonkere ruimte in de daarvoor bestemde cassette te hebben gedaan). Ik geloof wel dat ik hier wat van leer. Door terug te gaan naar de basis leer je de camera beter begrijpen.

Portret naar voorbeeld - opdracht voor de Fotoacademie door Martien VersteeghToch heb ik vooral het gevoel dat het me te veel tijd kost. Dat ik me liever op aspecten van de fotografie richt waar ik in de dagelijkse praktijk van mijn bedrijf wat aan heb. Ik was dus heel blij met de praktijkles ‘portret naar voorbeeld’, waar ik onderstaand portret maakte.

Wat ik daar leerde, kon ik meteen in de praktijk brengen tijdens mijn fotoshoot met Nina, de stoere vrouw die ik een paar weken eerder al had mogen interviewen. Neem vooral even de tijd voor haar indrukwekkende verhaal en laat je me – hieronder of per mail – weten wat je ervan vindt?

 

 Nog geen reacties

Reageer ook