52 boeken   |   09 oktober 2014   |

De boekenapotheek aan de Seine

“Lezen, een reis zonder einde. Een lange, ja eeuwige reis, waarop je milder, liefdevoller en mensvriendelijker werd.” Het kon natuurlijk bijna niet anders dan dat een auteur die de magie van het lezen zo mooi weet te omschrijven, een mooi boek zou schrijven. En dat is Nina George gelukt met De boekenapotheek aan de Seine (vertaald uit het Duits: Das Lavendelzimmer). Met prachtige zinnen en een heerlijk verhaal over de liefde, liefdesverdriet en vriendschap, deelt George haar passie voor lezen en boeken.

Jean Perdu heeft in een boot een boekwinkel met boeken tegen iedere kwaal. En hij weet ook heel goed wie welk boek nodig heeft. Maar zelf leven doet hij eigenlijk niet meer, nadat zijn geliefde Manon hem twintig jaar eerder heeft verlaten. De komst van Catherine in het pand waar Jean woont, brengt daar verandering in. Voor zij een kans hebben te ontdekken wat ze precies voor elkaar voelen, moet Jean een reis maken. Zowel fysiek als mentaal. Op zoek naar antwoorden en door de pijn heen. Hij leert dat boeken weliswaar kunnen helpen, maar dat je het leven toch echt zelf leven moet!

Achterin het boek vind je Jean Perdu’s literaire noodapotheek met daarin onder meer De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha van Miguel de Cervantes Saaverda. “Helpt bij conflicten tussen realiteit en ideaal. Bijwerkingen: bezorgdheid over technocratische maatschappijen met hun machinegeweld waartegen wij als individuen slechts kunnen vechten als tegen windmolens.” Prachtig, toch?Nog geen reacties

Reageer ook